Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi’nde mücadele eden Bursa Büyükşehir Belediyespor BUDO Kadın Basketbol takımı deplasmanda Mersin Üniversitesi’ni 77-72 mağlup ederek üst üste 8. galibiyetini aldı.

Mersin Üniversitesi Spor Salonu’nda oynanan karşılaşmanın ilk periyodunu 18-14 ile önde tamamlayan Bursa Büyükşehir Belediyespor BUDO, ikinci periyodun bitimine 2:29 kala farkı 12 sayıya çıkardı (36-24). Ev sahibi Mersin Üniversitesi’nin bulduğu hızlı hücumlar ve farkı kapatma çabaları sonuç vermedi ve takımlar soyunma odasına Bursa Büyükşehir Belediyepsor BUDO’nun  38-30 üstünlüğü ile girdi.

Skor avantajı ile ikinci yarıya başlayan Bursa ekibi, zaman zaman rakibin agresif savunmasını geçmekte zorlansa da üçünü periyodu 53-59 önde tamamladı. Seyir keyfinin oldukça yüksek olduğu maçın son periyotunda Büyükşehirin Perileri rakibine öne geçme şansı tanımadı ve maçı 77-72 kazanarak Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi’nde üst üste 8. galibiyetini aldı.

Play-off hedefleri doğrultusunda deplasmanda önemli galibiyet elde ettiklerini ifade eden Bursa Büyükşehir Belediyespor Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi ve Basketbol Şube Sorumlusu Dergah Alkan, sporcu ve teknik heyeti elde edilen galibiyetten dolayı tebrik ederken, kazanılan bu galibiyetlerin ve elde edilen başarılar neticesinde Bursa merkezinde ve ilçelerinde yaşayan gençleri spora özendirme açısından önemli bir etken olduğunu belirtti.

Göreve geldiklerinden bu yana  özellikle Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın sporu tabana yayma hedeflerinin,  hem üzerinde çalıştıkları projelerle hem de Bursa Büyükşehir Belediyespor BUDO Kadın Basketbol takımı ve diğer branşların da elde ettiği başarılarla bu hedefe yavaş yavaş ulaşıyor olduklarının altını çizdi.

17.hafta sonunda 13 galibiyetle ikinci sıraya yerleşen yeşil-beyazlılar, TKBL 18. haftasında 27 Ocak Cumartesi günü saat 14:00’da lider Kırçiçeği Bodrum Basketbol ile karşılaşacak.