Bilyoner.com Kadınlar Basketbol Süper Ligi 13. Hafta müsabakasında Bornova Becker Spor evinde Samsun Canik Belediyesine mağlup oldu. İlk devrenin son maçı 69-145 deplasman ekibi tarafından kazanıldı.

İlk çeyrek karşılıklı sayılarla geçildi. İkinci çeyrek ile birlikte Samsun ekibi hücum temposunu arttırdı. 3 sayı çizgisinden bulduğu sayılarla farkı açarak ilk yarıyı 37-73 önde kapattı. İkinci yarı ile birlikte Bornova Becker hücumda toparlanmaya çalışsa da, Canik Belediyesi farkın kapanmasına izin vermedi. Bu sonuçla birlikte Samsun Canik Belediyesi ligdeki 13.maçında 6.galibiyetini aldı. Bilyoner.com Kadınlar Basketbol Süper Liginin ilk yarısını Bornova Becker galibiyet alamadan tamamladı.

Yeni transferler Lara Yavaş ve Ece Deniz Onat Bornova Becker forması altında ilk maçlarına çıkarken, Amerikalı transfer Kaili Mc Laren’ın dün akşam Türkiye’ye giriş yaptığı için  önümüzdeki maçta kadroya dahil olacağı belirtildi.



İstatistik olarak;
Samsun Canik Belediye oyuncusu Eshaya Murph 50 sayı ile maça damgasını vurdu. Avery Warley 30, Latanya White 25 sayı kaydetti. Ev sahibi ekip Bornova Becker’de Samanta Lubcke’nin  20, Lorena Molnar’ın 13, Sümayya Özcan’ın ise 12 sayısı galibiyet için yeterli olmadı.

Maç sonunda görüşlerini aldığımız Bornova Becker Antrenörü Hakan Yiğit; “Çok genç bir kadro ile oynuyoruz. Fiziki olarak rakiplerimiz karşısında geride kaldık. Takıma yeni bir yabancı oyuncu takviyemiz oldu ama bu maça yetiştiremedik. Önümüzdeki haftadan itibaren Kaili aramıza katılacak. Pota altında boy ve tecrübe olarak biraz daha güçleneceğiz. Bu sezonu elimizden geldiğince iyi basketbol oynayarak ve gençleri kazanmaya çalışarak geçireceğiz. Çünkü transfer yapamıyoruz. Transfer konusunda bir takım sıkıntılar mevcut. Sadece maddi sıkıntı değil istediğimiz tarzda oyuncu bulamıyoruz. Rakip takımın Türkiye Kupasına katılımları için averaja ihtiyaçları vardı. Oyuncularımı ve rakip takımı kutluyorum.” dedi.

Maç sonunda görüşlerini aldığımız Samsun Canik Belediyesi Baş Antrenörü Erman Okerman; “Öncelikle rakibi tebrik ediyorum. Bizim için farklı bir motivasyonda oynan bir maçtı. Ölüm kalım maçı gibiydi. Türkiye Kupasına katılmak için averaj hesapları yapıyoruz. En büyük farkı yakalamak için elimizden geleni yaptık. İyi mücadele için de oyuncularımı tebrik ediyorum.” diyerek düşüncelerini aktardı.