Baştan sona  heyecanı  yüksek olan maçı Gemlik Basketbol 10 sayı farkla kazanarak ligdeki 3 galibiyetini aldı. Gemlik İlçe Spor Salonu’nda kalabalık Gemlik seyircisi karşısında oynanan Türkiye Basketbol 2. ligi 8. hafta müsabakasına Gemlik Emniyet Müdürü Abdulkadir Yüce, Gemlik Milli Eğitim Müdürü Mehmet Duran, Gemlik Jandarma Komutanı Binbaşı  Barış Bozkurt ve Gemlik Basketbol Kulübü Başkanı Berkay Bulut’un yanı sıra basketbol severler izledi.

Müsabakanın ilk periyotuna Gemlik ekibi aldığı 8 ribaund ve 5 asist ile Mersin Büyükşehir karşısında periyotu 2 sayı önde tamamladı. 2 çeyrekte Gemlik ekibi Serdar Yavuz ve Melih Kabakçıdan bulduğu sayılara Mersin ekibi aldığı 19 ribaund ve 9 asistine karşılık verince  ilk yarı 30:30 berabere sonuçlandı.

2. yarıya daha etkili başlayan Mersin ekibi periyotu 14:11 önde tamamlamasıyla son çeyreğe 41 :44 önde girdi. Son çeyrekte Gemlik yaptığı savunma ve bulduğu sayılar ile periyotu 13 sayı fark ile bitirerek maçı 70:60 kazanmasını bildi.

Gemlik Basketbol’da  Cem Han 16 sayı, 5 Ribaund ,1 asist – Serdar Yavuz 12 sayı , 2 Ribaund, 3 Asist - Melih Kabakçı 11 Sayı 3 Ribaund, 1 asist  – Mert Yavi 10 sayı, 8 Ribaund, 2 Asist  –  Gökhan Şenol 8 sayı, 3 ribaund, 5 asist ile oynadı. Mersin Büyükşehirde Gökper Gen 14 sayı, 7 ribaund ve 5 asist ile oynadı.

Bugün  kazanan Gemlik seyircisi oldu diye sözlerine başlayan Gemlik Basketbol Kulübü Başkanı Berkay BULUT “Öncelikle tribünleri dolduran seyircilere verdikleri destek için teşekkür ederim. Takım olarak bugün yüreğini sahaya yansıtan oyuncularımızın  verdikleri mücadele skoru lehimize çevirdi. Artık önümüzdeki müsabakalara konsantre olarak Gemlik ismini en iyi şekilde temsil edeceğiz.” ifadesini kullandı.