Dünyayı etkisi altına alan Covid-19 salgını nedeni ile spor faaliyetleri sekteye uğramıştır. Ülkemizde de Gençlik ve Spor Bakanlığı öncülüğünde yapılan değerlendirmeler sonucunda, Federasyonlar sezon içerisinde yer alan liglerini, düzenlemeyi planladıkları yarışma ve şampiyonaları süresiz ertelemiş ya da iptal etmişlerdir. Kulübümüzün ana branşları olarak faaliyet gösterdiği basketbolda, Türkiye Basketbol Federasyonu tüm ligleri sonlandırmış; voleybolda ise, Türkiye Voleybol Federasyonu ligleri mevcut hali ile tescil etmiştir.

Türkiye’de gelişimine önderlik ettiğimiz ve “yetiştirici kulüp” misyonu ile faaliyetlerimizi sürdürdüğümüz basketbolda, yer aldığımız TB2L’de, 2019-2020 sezonunda şampiyon olarak bir üst lige çıkma hedefi ile yola çıktık. Nisan ayında TBF’ye iletmiş olduğumuz görüşümüzde Covid-19 salgın etkilerinin kontrol altına alınmasını takiben gerekli önlemler alınarak liglere devam edilmesini talep etmiş olsak da; TBF’nin 11 Mayıs 2020 tarihinde almış olduğu kararı doğru ve yerinde buluyoruz. Her ne kadar bu karar, üst lige çıkma hedefimizi 1 yıl ertelememize neden olsa da, sporcu, antrenör, hakem, öğrenci, veli ve seyircilerimizin sağlığı bizim için her türlü sportif hedeften daha önemli ve değerlidir.

Türkiye çapında başarı hedeflediğimiz hentbol, futbol, yüzme, atletizm, masa tenisi, tenis gibi branşlarımızda da gerek okul sporları gerekse altyapı faaliyetlerinin tamamı salgın nedeni ile iptal edilmiştir. 8 branşta, 700’e yakın lisanslı sporcu, toplam 92 idari personel, antrenör, kondisyoner ve 600’e yakın spor okulu öğrencisinin sağlığı TED Ankara Kolejliler Spor Kulübü’nün en büyük önceliğidir. Kulübümüz bu süreçte, Gençlik ve Spor Bakanlığı önderliğinde Federasyonlar ve ilgili kurullar ile iş birliğini sürdürmeye devam edecektir.

TED Ankara Kolejliler Spor Kulübü olarak bu sezon tüm branşlarda mücadele eden sporcu, antrenör ve öğrencilerimize, emeği geçen yöneticilerimize, maddi manevi bizden desteğini esirgemeyen Türk Eğitim Derneği’ne, TED Ankara Koleji Vakfı’na, TED Ankara Koleji Mezunları Derneği’ne, sponsorlarımıza ve taraftarlarımıza teşekkür ediyoruz.

Salgın sırasında canla başla görev yapan sağlık çalışanlarına sonsuz teşekkür ediyor; salgın nedeni ile hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, tedavi gören vatandaşlarımıza ise acil şifalar diliyoruz.

Saygılarımızla,
TED Ankara Kolejliler Spor Kulübü