Koronavirüs (Kovid-19) salgınının yayılımının önlenmesi amacıyla Türkiye’deki tüm spor müsabakaları ileri bir tarihe ertelendi. TBF, ING Basketbol Süper Ligi maçlarının geçici olarak askıya alındığını açıkladı.

Koronavirüs (Kovid-19) salgınına karşı basketbolda alınan ikinci tedbir kararları açıklandı. Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Hidayet Türkoğlu, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Nihat Özdemir, Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Akif Üstündağ ve Futbol Kulüpler Birliği Başkanı Mehmet Sepil ile Ankara’da bir araya geldi. Yaklaşık 3 buçuk saat süren toplantı sonunda Bakan Kasapoğlu, Koronavirüs salgınının yayılımının önlenmesi amacıyla; sporcu, antrenör ve yetkililerin sağlıklarını korumak adına Türkiye'deki tüm spor müsabakalarının ertelenmesi kararının verildiği açıkladı.

Alınan bu kararla birlikte, 12 Mart 2020 tarihinde alınan tedbir kararı gereği seyircisiz olarak oynanan ING Basketbol Süper Ligi’nde 2019-2020 sezonu müsabakaları geçici bir süreyle askıya alındı. Ligin ne zaman devam edeceğiyle ilgili tarih, yapılacak çalışmalar sonrası açıklanacak.

Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) tarafından yapılan açıklamada ise şu ifadelere yer verildi;

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında düzenlenen, ‘Koronavirüsle Mücadele Eşgüdüm Toplantısı’ndan sonra, sportif tedbirlerin genişletilmesini öneren yaklaşımıyla yetki almak ve ortak karara varmak adına Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Hidayet Türkoğlu, diğer federasyonların başkanları ile birlikte Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu başkanlığında Ankara’da gerçekleştirilen toplantıya katıldı. Toplantıda alınan kararlar neticesinde, sporcuların, antrenörlerin, yetkililerin ve taraftarların sağlığı ile güvenliğini korumak adına profesyonel basketbol ligleri 19 Mart 2020 tarihinden itibaren ertelenmiştir. TBF tarafından, devletimizin ilgili organları ile birlikte, gelişen şartlar yakından gözlemlenmeye devam edilecek ve ilerleyen süreçte her türlü ilave karar alınabilecektir.”

Kamuoyuna duyurulur