Hafta içinde Letonya’nın BK Ventspils takımını deplasmanda mağlup ederek adını FIBA Europe Cup yarı finaline yazdıran Bahçeşehir Koleji, ING Basketbol Süper Ligi’nin 23. haftasında Akatlar Spor ve Kültür Kompleksi’nde OGM Ormanspor’u ağırladı.



Bahçeşehir Koleji, COVID-19 virüsü salgını sebebiyle seyircisiz oynanan ve normal süresi 95 – 95 eşitlikle biten mücadelenin uzatma periyodunda yorgun düştü ve sahadan 111 – 105 mağlup ayrıldı.


Bahçeşehir Koleji mücadeleye Trae Golden, Jamal Jones, Hadi Özdemir, Dwight Hardy ve Cameron Clark; konuk ekip OGM Ormanspor ise Jamelle Hagins, Kadir Bayram, Luka Babic, Dorukhan Engindeniz ve Chris Warren beşiyle başladı.

İki ekip de maça hızlı hücumdan buldukları sayılarla başlarken, ilk çeyreğin bitimine 4 dakika 56 saniye kala gelen televizyon molasına Bahçeşehir Koleji’nin 14 – 10’luk üstünlüğüyle gidildi. Çeyreğin ikinci bölümünde iki takım da oldukça kolay skor üretirken, maçın ilk dörtte birlik bölümü 28 – 28’lik eşitlikle geçildi.

İkinci çeyreğe iki ekip de oyunun hücum kanadında tutuk başlarken, ilk beş dakikalık bölüm Bahçeşehir Koleji’nin 39 – 36 üstünlüğüyle geçildi. Televizyon molasının ardından Bahçeşehir Koleji, Dwight Hardy ve Jamal Jones’un basketleriyle skoru 52 – 46’ya getirince, devrenin bitimine 1 dakika 2 saniye kala OGM Ormanspor’un molası geldi. Soyunma odasına Bahçeşehir Koleji’nin 54 – 50’lik avantajıyla gidildi.

Bahçeşehir Koleji devre arasından 12 – 2’lik bir seriyle dönüp skoru 66 – 52’ye getirdi ve konuk ekip, üçüncü çeyreğin sonuna 6 dakika 46 saniye kala molaya başvurdu. OGM Ormanspor moladan 7 – 2’lik bir seri yakalayarak dönünce, molayı alan taraf bu kez de çeyreğin bitimine 5 dakika 31 saniye kala Bahçeşehir Koleji oldu. Çeyreğin son bölümünde oyunun kontrolünü yeniden ele geçiren Bahçeşehir Koleji, maçın son dörtte birlik bölümüne 75 – 68’lik üstünlükle girdi.

Son çeyreğe iki ekip de dengeli başlarken, maçın sonuna 4 dakika 48 saniye kala gelen televizyon molasına 87 – 80’lik Bahçeşehir Koleji üstünlüğüyle gidildi. Molanın ardından OGM Ormanspor, Mert Alemdar’ın yay gerisinden bulduğu isabetle skoru 89 – 85’e getirdi ve maçın bitimine 3 dakika 42 saniye kala Bahçeşehir Koleji molası geldi. Konuk ekip, molanın ardından farkı kapattı ve Chris Warren’ın üçlüğüyle skoru 95 – 95’te eşitledi. Bahçeşehir Koleji, son hücumdan faydalanamayınca maç uzatma periyoduna gitti.

Uzatma çeyreğinde dış atışlarla etkili olan OGM Ormanspor, sahadan 111 – 105 galip ayrıldı. Bahçeşehir Koleji, bu skorla ligdeki 16. mağlubiyetini aldı.

Bahçeşehir Koleji adına maçın en skorer isimleri 29 sayıyla Trae Golden (9 asist, 4 ribaunt), 26 sayıyla Cameron Clark (9 ribaunt, 2 asist) ve 21 sayıyla Dwight Hardy (4 asist, 4 ribaunt) oldu.
Bahçeşehir Koleji, ING Basketbol Süper Ligi’nin 24. Hafta maçında 22 Mart Pazar günü Anadolu Efes’e konuk olacak.