Afyon Belediyespor karşısında kazanmaya yetecek kadar oynadıklarını belirten TOFAŞ Başantrenörü Orhun Ene, “Daha iyi basketbol oynayıp, bugünü daha keyifli geçirebilirdik” dedi.

ING Basketbol Süper Ligi 22. haftasında sahasında Afyon Belediyespor’u 79-71’lik skorla mağlup ederek ligdeki 15. galibiyetini alan TOFAŞ’ta Başantrenör Orhun Ene, karşılaşma sonrası değerlendirmelerde bulundu. Afyon karşısında galibiyete yetecek kadar bir oyun sergilediklerini belirten deneyimli çalıştırıcı, “Herkes istatistikler üzerinden konuşuyor ancak bizim istatistikten başka şeylere bakmamız lazım. Biz açıkçası bu maçı kazanmaya yetecek kadar oynadık. Daha iyi basketbol oynayıp, bugünü daha keyifli geçirebilirdik. Oyuncular bazı şeyleri biliyorlar, tecrübeliler ama şöyle bir hata yapıyorlar; bunu bizim değiştirmemiz lazım ki bu aynı zamanda bizim hatamız da. Oyunu riske atmaya gelen bir durum var. Böyle maçlarda 15-16 sayılık farkı bulduğunuzda oyunu koparmadığınız zaman karşı taraf direnç kazanıyor. Afyon Belediyespor takımı büyük takımlara karşı iyi basketbol oynayan bir takım. Onun için galibiyete yetecek kadar oynadık ama galibiyet dışında bu oyunun bize bir faydası yok” şeklinde değerlendirdi.

Önümüzdeki hafta oynayacakları Fenerbahçe Beko deplasmanın Eurocup çeyrek final maçları öncesi iyi bir sınav olacağını vurgulayan Ene, şu ifadeleri kullandı; “Biraz da Avrupa kupasına çok konsantre olmuş, kulüp olarak Eurocup’ı hedef belirlemiş durumdayız. 20-25 yıl aradan sonra kulüp olarak çeyrek finali oynayacağız. Son 4’e kalma şansımız da var. Onun için biraz da sezon içerisinde bizim için önemli bir hedef oldu. Tabii ki Türkiye ligine önem veriyoruz ancak bizim çeyrek final maçlarına daha iyi basketbol oynayarak hazırlanmamız lazım. O nedenle Türkiye ligi maçlarında da ritim bulmamız lazım. İnşallah haftayı iyi bir idman yaparak geçirir ve sonrasında Fenerbahçe Beko deplasmanında iyi bir basketbol oynarız. Fenerbahçe maçı bizim için çok önemli bir maç. Orada basketbol direncini, iyi-kaliteli bir rakibe karşı göstermemiz bizi çeyrek final için hazırlayacak. Promitheas maçları öncesi Fenerbahçe maçı, deplasmanda iyi bir takıma karşı nasıl oynaman gerektiğinin göstergesi olacak.”