Bilyoner.com Kadınlar Basketbol Ligi 9.hafta mücadelesinde Bornova Becker evinde Yakın Doğu Üniversitesi’ne 37-93 mağlup oldu.

Bornova Atatürk Spor Salonunda oynanan mücadelenin ilk çeyreğinde başa baş bir oyun sergileyen ve rakibinin farkı açmasına izin vermeyen Bornova Becker, ikinci çeyrekte rakibinin hücum temposuna karşılık veremeyince, ilk yarıyı 21-54 geride kapattı. 2.yarıda da hücum temposunu koruyan ve 3 sayı çizgisinden bulduğu sayılarla farkı koruyan Yakın Doğu Üniversitesi, maçı 93-37 kazandı.

Bu sonuçla ligde ki 8.galibiyetini alan Yakın Doğu Üniversitesi liderliğini sürdürdü. Bornova Becker 9.haftada da galibiyet alamadı.

Maçın sonunda görüşlerini aldığımız Bornova Becker Spor Baş Antrenörü Arda Erçin; “Süper ligde bir maçı daha geride bıraktık. Türkiye Kadınlar Süper ligi Avrupa’nın en iyi ligi. Bu liginde en iyi takımıyla oynadık. FIBA Avrupa Ligi düzeyinde oyuncuları olan bir ekiple karşılaştık. Oyunun çok büyük bir bölümünde de FIBA Avrupa Ligi oyuncuları ile oynadılar. Takım oyuncularının yaş skalasına baktığımızda 16 – 21 yaş arasında olduklarını görüyoruz.  Böyle bir takımla Süper Lig’de çabalıyoruz. Motivasyonumuz oyuncularımızın ileride iyi birer oyuncu olabilmeleri için onları geliştirmek. Elimizden gelen mücadeleyi sonuna kadar sürdüreceğiz. Yakın Doğu Üniversitesine de Euroleague’de başarılar diliyorum.” dedi.

Yakın Doğu Üniversitesi Baş Antrenörü Zafer Kalaycıoğlu; “Rakip takımın işi hiç kolay değil. Biz de takım halinde buraya konsantre bir şekilde geldik. Mücadelelerinden dolayı Bornova Becker ekibini tebrik ediyorum.” diye konuştu.