Türkiye Basketbol Ligi 20. hafta karşılaşmasında Bandırma Kırmızı BK, Bandırma’da konuk ettiği 1881 Düzce Belediye’yi 75-65 mağlup etti.

Kırmızılı Gençler karşılaşmaya Eray Akyüz, Sedat Ali Karagülle, Boran Güler, Hakan Sayılı ve Ercan Osmani beşi ile başladı. Mücadeleye hızlı başlayan taraf ev sahibi ekip Bandırma Kırmızı BK oldu. Mücadelenin ilk bölümünde Ercan Osmani ve Hakan Sayılı ile sayılar bulan Kırmızılı Gençler, 5. dakikayı 17-6 önde geçti. Kalan bölümde Kırmızılı Gençler hücumda ve savunmada etkili bir oyun sergileyince ilk çeyreği de 26-16 önde tamamladı.

İkinci çeyreğe her iki takım da karşılıklı sayılarla başladı. Hücumlarda Lamonte Travonn Tremel Bearden ve Mutlu Akpınar ile sayılar üreten konuk ekibe, Önder Atun ve Ercan Osmani ile cevap veren Kırmızılı Gençler 15. dakikada skoru 37-20’ye getirdi. Kalan bölümde hücumda ve savunmada iyi performans gösteremeyen Bandırma ekibi soyunma odasına 41-38 önde girdi.
 
İkinci yarıya iki takım da dengeli başladı. Karşılıklı sayılarla başlayan çeyrekte hücumlarda Mutlu Akpınar ile sayılar bulan konuk ekibe, Hakan Sayılı ve Ercan Osmani ile cevap veren Kırmızılı Gençler, 25. dakikayı 52-43 önde geçti. Kalan bölümde Önder Atun ile sayılar üreten Bandırma Kırmızı BK, final çeyreğine de 57-52 önde girdi.
 
Final çeyreğinin ilk bölümünde sayı üretmekte zorlanan her iki ekipten Bandırma Kırmızı BK, hücumlarda Eray Akyüz ile sayılar üretince 35. dakikayı 63-58 önde geçti. Kalan bölümde Sedat Ali Karagülle ve Ercan Osmani’nin sayıları ile oyun kontrolünü tamamen eline alan Kırmızılı Gençler, karşılaşmadan da 75-65 galibiyetle ayrıldı.

Bandırma Kırmızı BK ligde önümüzdeki hafta 28 Şubat Cuma günü saat 19.00’da Denizli Pamukkale Üniversitesi Spor Salonu’nda Merkezefendi Belediyesi’ne konuk olacak.



Bandırma Kırmızı Antrenörü Ayberk Alen karşılaşmadan sonra düzenlenen basın toplantısında şunları söyledi: “Kazandığımız için mutluyuz. Kendi evimizde maç kaybetmek istemiyoruz. Maça iyi başladık. Maçın başında istediğimiz farkı da yakaladık. Düzce Belediye takımı tecrübeli oyunculardan oluşan bir takım. 18 sayı farkı yakaladıktan sonra Takımımızda biraz rehavet oldu. Sonrasında da basit hatalar yaptık. Böylece Düzce Belediye Takımı maçın içerisine girdi. Maçın sonunda daha az hata yapan taraf olunca da maçı kazandık. Oyuncularımı ve teknik ekibimi kutluyorum.” dedi.

Sedat Ali Karagülle ise: “Evimizdeki tüm maçları kazanmak için sahaya çıkıyoruz.  Bugün de maçta sürekli inişler ve çıkışlar oldu ama maçın sonunda kazanmayı bildik. Her iki Takımı da sezonun geri kalanında başarılar diliyorum.” dedi.

Maç: Türkiye Basketbol Ligi 20. Hafta Karşılaşması

Salon: TEKSÜT Kara Ali Acar Spor Salonu, Bandırma

Hakemler: Egemen Ercan, Halil Erkoç, Yiğit Emre Şimşek

Periyotlar: 1P: 26-16 2P: 15-22 3P: 16-14 4P: 18-13 MS: 75-65

Bandırma Kırmızı BK: Ercan Osmani 20 sayı, 17 ribaund, 3 asist; Sadık Kabaca 12 sayı, 7 ribaund; Eray Akyüz 11 sayı, 4 ribaund, 8 asist; Hakan Sayılı 11 sayı, 4 ribaund; Önder Atun 11 sayı; Sedat Karagülle 5 sayı, 6 ribaund; Boran Güler 5 sayı, 4 ribaund

1881 Düzce Belediye: Tremel Bearden 17 sayı; Mutlu Akpınar 17 sayı, 5 ribaund; Gökalp Ural 7 sayı, 6 asist; Allen Taylor 7 sayı, 4 ribaund; Barış Erdoğan 6 sayı, 3 asist; Hasan Karabulut 6 sayı, 4 asist; İbrahim Gülşen 2 sayı; Yiğit Seçkin 2 sayı; Mehmet Meriç 1 sayı