FIBA Şampiyonlar Ligi’nde Play-Off eşleşmeleri İsviçre’nin Mies kentindeki FIBA’nın Patrick Baumann Basketbol Evi’nde gerçekleşen kura çekimi ile belli oldu. TEKSÜT Bandırma BK’nın FIBA Şampiyonlar Ligi Son 16 Turu’ndaki rakibi ise Çekya temsilcisi Era Nymburk Basketbol oldu.

FIBA’nın İsviçre’de gerçekleşen kura çekimine katılanlar arasında FIBA yetkilileri, Basketbol Şampiyonlar Ligi Kurulu ve Takım temsilcileri yer aldı. Kura çekimine TEKSÜT Bandırma BK’yı temsilen Genel Menajer Turgay Zeytingöz katıldı.



FIBA Şampiyonlar Ligi’nde B Grubu’nu dördüncü sırada tamamlayan TEKSÜT Bandırma BK, C Grubu’nu birinci sırada bitiren Era Nymburk Basketbol Takımı ile eşleşti. Son 16 Turu maçları 3-4 Mart tarihlerinde başlarken, üç maçlık seri oynanacak ve rakibine üstünlük sağlayan takım Çeyrek Finale yükselecek. TEKSÜT Bandırma BK çeyrek finale yükselme başarısı gösterdiği takdirde A.E.K. (Yunanistan)-Telekom Baskets Bonn (Almanya) eşleşmesinin galibi ile oynayacak.



TEKSÜT Bandırma BK, Era Nymburk takımı ile Avrupa’da daha önce dört mücadelede karşı karşıya gelirken Yeşil-Beyazlılar iki karşılaşmadan galibiyet ile ayrılmıştı.



FIBA Şampiyonlar Ligi Son 16 Turu’ndaki eşleşmeler şu şekilde:

Hapoel Jerusalem (İsrail) – Peristeri Winnmasters (Yunanistan)
Casademont Zaragoza (İspanya) – Lietkabelis (Litvanya)
Era Nymburk (Çekya) – TEKSÜT Bandırma BK (Türkiye)
Türk Telekom (Türkiye) – Beşiktaş Sompo Sigorta (Türkiye)
Iberostar Tenerife (İspanya) – Filou Oostende (Belçika)
Dinamo Sassari (İtalya) – San Pablo Burgos (İspanya)
JDA Dijon (Fransa) – Nizhny Novgorod (Rusya)
A.E.K. (Yunanistan) – Telekom Baskets Bonn (Almanya)