Türkiye Basketbol Ligi 19. hafta karşılaşmasında Bandırma Kırmızı BK, Samsun’da konuk olduğu Samsunspor’u 69-77 mağlup etti.

Kırmızılı Gençler karşılaşmaya Eray Akyüz, Sedat Ali Karagülle, Boran Güler, Hakan Sayılı ve Ercan Osmani beşi ile başladı. Mücadeleye hızlı başlayan taraf ev sahibi ekip Samsunspor oldu. Mücadelenin ilk bölümünde Eray Akyüz ile sayılar bulan Kırmızılı Gençler, 5. dakikayı 11-4 geride geçti. Kalan bölümde ev sahibi ekip Samsunspor daha iyi oynayınca Bandırma ekibi ilk çeyreği 16-10 geride geçti.
 
İkinci çeyreğe her iki Takım da karşılıklı sayılarla başladı. Hücumlarda Ante Delas ve Predrag Samardjiski ile sayılar üreten ev sahibi ekibe, Eray Akyüz ve Ercan Osmani ile cevap veren Kırmızılı Gençler 15. dakikada skoru 23-23’e getirdi. Kalan bölümde hücumlarda Ercan Osmani ile sayılar üretse de Kırmızılı Gençler, soyunma odasına 34-27 geride girdi.
 
İkinci yarıya iki takım da dengeli başladı. Karşılıklı sayılarla başlayan çeyrekte hücumlarda Ante Delas ile sayılar bulan ev sahibi ekibe, Hakan Sayılı ve Eray Akyüz ile cevap veren Kırmızılı Gençler, 25. dakikayı 43-35 geride geçti. Kalan bölümde Eray Akyüz ile sayılar üreten Bandırma Kırmızı BK, final çeyreğine de 51-47 geride girdi.
 
Final çeyreğine konuk ekip Bandırma Kırmızı BK iyi başladı. Son çeyreğin ilk bölümünde sayı üretmekte zorlanan her iki ekipten Bandırma Kırmızı BK, hücumlarda Eray Akyüz ile sayılar üretse de 35. dakikayı 57-61 önde geçti. Kalan bölümde Eray Akyüz’ün sayıları ile oyun kontrolünü tamamen eline alan Kırmızılı Gençler, karşılaşmadan da 69-77 galibiyetle ayrıldı.

Bandırma Kırmızı BK ligde önümüzdeki hafta 23 Şubat Pazar günü saat 14.00’te TEKSÜT Kara Ali Acar Spor Salonu’nda 1881 Düzce Belediye’yi konuk edecek.



Bandırma Kırmızı Antrenörü Ayberk Alen karşılaşmadan sonra düzenlenen basın toplantısında şunları söyledi: “Maça iyi başlayamadık. İstediğimiz oyunu ilk yarıda ortaya koyamadığımız için devreye de geride girdik. Ancak ikinci yarıyla birlikte istediğimiz oyunu ortaya koyunca maça ağırlığımızı koyduk. Yaptığımız agresif savunma ile Eray Akyüz’ün iyi performansı ile iyi bir deplasman galibiyeti elde ettik. Kazandığımız için mutluyuz.” dedi.

Hakan Sayılı ise: “Maça iyi başlayamadık. Ama ikinci yarıdaki sert oyunumuzla istediğimiz mücadeleyi ortaya koyarak kazanmasını bildik. Takım arkadaşlarımı tebrik ederim.” dedi.

Maç: Türkiye Basketbol Ligi 19. Hafta Karşılaşması

Salon: Mustafa Dağıstanlı Spor Salonu, Samsun

Hakemler: Sami Özel, Abdullah Koputan, Alican Alıcı

Periyotlar: 1P: 16-10 2P: 18-17 3P: 17-20 4P: 18-30 MS: 69-77

Samsunspor: Ante Delas 15 sayı, 4 asist; Oğuzhan Sungur 15 sayı 4 asist; Predrag Samardjiski 13 sayı, 14 ribaund; Onur Aksoy 11 sayı, 6 ribaund; Cem Koçal 10 sayı, 6 asist; Cem Usal 3 sayı; Enis Ekmen 2 sayı

Bandırma Kırmızı BK: Eray Akyüz 40 sayı, 8 ribaund, 4 asist; Ercan Osmani 17 sayı, 9 ribaund; Hakan Sayılı 12 sayı, 8 ribaund; Boran Güler 4 sayı, 3 ribaund; Sedat Karagülle 2 sayı, 5 ribaund; Sadık Kabaca 2 sayı, 5 ribaund