FIBA Şampiyonlar Ligi B Grubu 14. ve son hafta maçında TEKSÜT Bandırma BK, Bandırma’da konuk ettiği Fransa temsilcisi EB Pau Lacq Orthez’i farklı mağlup etti ve grubunu dördüncü sırada tamamlayarak Son 16 Turu’na yükseldi.

TEKSÜT Bandırma BK karşılaşmaya Jaime Smith, Tyler Kalinoski, Omar Prewitt, Ian Hummer ve Emanuel Terry beşi ile başladı. Mücadeleye hızlı başlayan taraf Bandırma ekibi oldu. Yeşil-Beyazlılar hücumda Jaime Smith ve Ian Hummer ile sayılar bulunca 5. dakikayı 16-7 önde geçti. Kalan bölümde Omar Prewitt ve Alperen Şengün ile sayılar bulan TEKSÜT Bandırma BK ilk çeyreği de 28-11 önde tamamladı.

İkinci çeyreğe de iyi başlayan taraf TEKSÜT Bandırma BK oldu. Hücumda sayı bulmakta zorlanmayan Bandırma ekibi hücumlarda Ian Hummer ve Jaime Smith ile bulduğu sayılarla 15. dakikayı 38-18 önde geçti. Kalan bölümde Yeşil-Beyazlılar ikinci çeyreği genç ve yerli oyuncuları ile oynarken, hücumlarda Alperen Şengün ve Atakan Erdek’in sayıları ile, soyunma odasına 47-26 önde girdi.

İkinci yarıya hızlı başlayan taraf bu kez konuk ekip EB Pau Lacq Orthez oldu. Hücumda Emanuel Terry ve Alperen Şengün ile sayılar üreten Bandırma ekibi 25. dakikayı 50-33 önde geçti. Kalan bölümde savunmada ve hücumda istediği oyunu sergileyen TEKSÜT Bandırma BK, final çeyreğine de 61-45 önde girdi.

Final çeyreğine her iki takım da karşılıklı sayılarla başladı. TEKSÜT Bandırma BK hücumlarda Alperen Şengün ve Emanuel Terry ile sayılar bulunca 35. dakikayı 67-57 önde geçti. Kalan bölümde hücumda ve savunmada istediği oyunu sergilemeye devam eden TEKSÜT Bandırma BK, karşılaşmadan da 81-66 galibiyetle ayrıldı. Bu sonuçla Yeşil-Beyazlılar grubunu 4. sırada tamamlayarak Son 16 Turu’na yükseldi.

TEKSÜT Bandırma BK, ING Basketbol Süper Ligi 19. hafta karşılaşmasında Bandırma’da 8 Şubat Cumartesi günü saat 15.15’te TRT Spor ve Tivibu Spor 2’den canlı olarak yayınlanacak mücadelede Beşiktaş Sompo Sigorta’yı konuk edecek.



TEKSÜT Bandırma BK Başantrenörü Hakan Demir: ‘‘Takımı Play-Off’lara kaldığı için tebrik ederim.’’

Mücadeleyi değerlendiren TEKSÜT Bandırma BK Başantrenörü Hakan Demir şunları söyledi: ‘‘Takımımı Play-off’lara kaldığı için tebrik ederek başlamak istiyorum. Bu maçın öncesinde bir üst tura kalmayı garantilemiştik ama bunun yanında rakiplerimizin de alacağı sonuca göre üçüncülük şansımız da vardı. İşimizi yapıp bu maça iyi konsantre olmalıydık. Öyle de yaptık. Bundan sonrası için Play-Off’larda rakiplerimizin belli olmasını bekleyeceğiz ve Play-Off’a konsantre olacağız.’’ dedi.

Bugün 9 sayı ve 2 ribaundluk performansı ile galibiyete katkı veren Jaime Smith ise şunları söyledi: ‘‘Güzel bir galibiyetti. Geniş bir rotasyonla oynadığımız ve herkesin oyuna dahil olduğu maçı kazandık. Takım olarak herkesin katkı verdiği bir geceyi ve akşamı yaşamak ayrıca güzeldi. Play-Off’lara kaldığımız için mutluyuz. Şimdi Süper Lig’e odaklanmamız gerekiyor. Bu maçı hemen unutup Cumartesi günlü oynayacağımız önemli lig maçımıza odaklanmamız gerekiyor. Takımı tebrik ederin.’’ dedi.

Maç: FIBA Şampiyonlar Ligi B Grubu 14. Hafta Karşılaşması

Salon: TEKSÜT Kara Ali Acar Spor Salonu, Bandırma

Hakemler: Lorenzo Baldini (İtalya), Sergei Beliakov (Rusya), Goran Sljivic (Avusturya)

Periyotlar: 1P: 28-11 2P: 19-15 3P: 14-19 4P: 20-21 MS: 81-66

TEKSÜT Bandırma BK: Jaime Smith 9 sayı, 2 asist; Omar Prewitt 9 sayı, 5 ribaund; Furkan Haltalı 1 ribaund; Rıdvan Öncel 1 ribaund, 3 asist; Sadık Emir Kabaca 6 ribaund, 2 asist; Erkan Yılmaz 7 sayı, 5 ribaund; Atakan Erdek 4 sayı, 3 asist; Şehmus Hazer 6 sayı, 1 ribaund; Tyler Kalinoski 12 sayı, 4 ribaund; Alperen Şengün 11 sayı, 4 ribaund; Emanuel Terry 13 sayı, 6 ribaund; Ian Hummer 10 sayı, 3 ribaund

EB Pau Lacq Orthez: Yohan Choupas 7 sayı, 1 asist; Leo Cavaliere 2 sayı, 4 ribaund; Ekene Ibekwe 5 sayı, 3 ribaund; Petr Cornelie 6 sayı, 2 ribaund; Cheikh Mbodj 13 sayı, 5 ribaund; Ronald Mbore 9 sayı, 3 asist; Digue Diawara 6 sayı, 5 ribaund; Justin Dentmon 13 sayı, 2 asist; Thibault Braquet 5 sayı, 2 ribaund