Hafta içi ZZ Leiden deplasmanından galip ayrılarak FIBA Europe Cup’ta çeyrek finale çıkma başarısı gösteren Bahçeşehir Koleji, ING Basketbol Süper Ligi’nin 18. haftasında Meksa Yatırım Afyon Belediyespor’a konuk oldu. Maçın çok büyük bölümünü önde götüren Bahçeşehir Koleji, son bölümde yaptığı basit hatalarla maçın iki kez uzatmaya gitmesine engel olamadı ve sahadan 95 – 91 mağlup ayrıldı.



Bahçeşehir Koleji mücadeleye Trae Golden, Jamal Jones, Mangok Mathiang, Hadi Özdemir, Dwight Hardy; ev sahibi ekip Meksa Yatırım Afyon Belediyespor ise Jordon Crawford, Corey Davis, Gregor Hrovat, Peyton Aldridge, Talib Zanna beşiyle başladı.

Bahçeşehir Koleji maça yüksek savunma konsantrasyonuyla başlarken, ilk beş dakikalık bölümü 10 – 7 önde geçti. Çeyreğin ikinci bölümünde Dwight Hardy liderliğinde farkı 7 sayıya kadar çıkaran Bahçeşehir Koleji, maçın ilk dörtte birlik bölümünü 22 – 14 önde kapattı.

İkinci çeyreğe iki ekip de hücumda sıkıntılı başlarken, devrenin bitimine 7 dakika 35 saniye kala ev sahibi molası geldi (16 – 26). Meksa Yatırım Afyon Belediyespor moladan 10 – 3’lük bir seriyle dönüp skoru 26 – 29’a getirince bu kez de devrenin bitimine 4 dakika 8 saniye kala Bahçeşehir Koleji molası geldi. Devrenin son bölümünde skor avantajını elinde tutmayı başaran Bahçeşehir Koleji, soyunma odasına 37 – 31 önde gitmeyi başardı.

Bahçeşehir Koleji, ikinci yarıya 9 – 0’lık bir seriyle başlayıp farkı 15’e kadar çıkarınca ev sahibi ekip, üçüncü çeyreğin bitimine 6 dakika 36 saniye kala mola aldı. Meksa Yatırım Afyon Belediyespor, moladan iyi dönerek skoru 44 – 51’e getirdi ve çeyreğin bitimine 3 dakika 24 saniye kala bu kez de Bahçeşehir Koleji molası geldi. Çeyreğin son bölümünde oyunun kontrolünü yeniden ele geçiren Bahçeşehir Koleji, maçın son dörtte birlik bölümüne 57 – 48 önde girdi.

Meksa Yatırım Afyon Belediyespor son çeyreğe iyi başladı ve maçın bitimine 5 dakika kala skoru 61 – 65’e getirdi. Ev sahibi ekip, maçın son bölümünde Jordon Crawford ve Peyton Aldridge önderliğinde öne geçse de Dwight Hardy, skoru 75 – 75’e getirdi ve rakip takım son hücumdan yararlanamayınca maç uzatmaya gitti.

Uzatma periyodunda iki ekip de hücumda üretmekte sıkıntı yaşadı ve skor 81 – 81’de kalınca maç bir kez daha uzatmaya gitti. İkinci uzatma periyodunda savunma kanadında sıkıntı yaşayan Bahçeşehir Koleji, mücadeleden 95 – 91 mağlup ayrılarak ligdeki 12. mağlubiyetini aldı.

Bahçeşehir Koleji adına mücadelenin en skorer isimleri 24 sayıyla Trae Golden (11 asist, 6 ribaunt), 24 sayıyla Dwight Hardy (10 ribaunt, 2 asist) ve 17 sayıyla Mangok Mathiang (19 ribaunt, 2 asist) oldu.

Bahçeşehir Koleji, ING Basketbol Süper Ligi’nin 19. Haftasında 9 Şubat Pazar günü evinde Fenerbahçe BEKO’yu ağırlayacak.