Türkiye Basketbol Ligi 16. Hafta Karşılaşmasında Bandırma Kırmızı BK, Bandırma’da konuk ettiği Balıkesir BŞB’i 82-75 mağlup ederek Ligin ikinci devresine galibiyet ile başladı.

Kırmızılı Gençler karşılaşmaya Eray Akyüz, Sedat Ali Karagülle, Önder Atun, Hakan Sayılı ve Ercan Osmani beşi ile başladı. Mücadeleye hızlı başlayan taraf ev sahibi ekip Bandırma Kırmızı BK oldu. Mücadeleye Eray Akyüz ve Ercan Osmani’nin sayıları ile başlayan Kırmızılı Gençler, 5. dakikayı da 16-4 önde geçti. Kalan bölümde de üstün oyununu sürdüren Bandırma ekibi ilk çeyreği de 23-14 önde geçti.

İkinci çeyreğe hızlı başlayan taraf bu kez konuk ekip Konyaspor oldu. Hücumlarda Emre Tanışan ve Mert Konuk ile sayılar üreten konuk ekibe, Sedat Ali Karagülle ve Ercan Osmani ile cevap veren Kırmızılı Gençler 15. dakikayı 35-24 önde geçti. Kalan bölümde hücumlarda Ercan Osmani ile sayılar üreterek etkili olan Kırmızılı Gençler, soyunma odasına da 47-36 önde girdi.

İkinci yarıya iki takım da dengeli başladı. Karşılıklı sayılarla başlayan çeyrekte hücumlarda Mert Konuk ile sayılar bulan konuk ekibe, Ercan Osmani ve Eray Akyüz ile cevap veren Kırmızılı Gençler, 25. dakikayı 52-47 önde geçti. Kalan bölümde Eray Akyüz ile sayılar üreten Bandırma Kırmızı BK, final çeyreğine de 63-54 önde girdi.

Final çeyreğine her iki takım da karşılıklı sayılarla başladı. Son çeyreğin ilk bölümünde sayı üretmekte zorlanan her iki ekipten Bandırma Kırmızı BK, hücumlarda Eray Akyüz ve Hakan Sayılı ile sayılar üretince 35. dakikayı 73-61 önde geçti. Kalan bölüm karşılıklı sayılarla geçilirken, Kırmızılı Gençler karşılaşmadan 82-75 galibiyetle ayrılarak ligin ikinci yarısına iyi başladı.

Bandırma Kırmızı BK ligde önümüzdeki hafta 1 Şubat Cumartesi günü saat 14.30’da Bursa Atatürk Spor Salonu’nda Final Gençlik’e konuk olacak.



Bandırma Kırmızı Antrenörü Ayberk Alen karşılaşmadan sonra düzenlenen basın toplantısında şunları söyledi: ‘‘Öncelikle kazandığımız için çok mutluyuz. Balıkesir Büyükşehir Belediyespor ile aynı puana sahiptik. Kazanınca bir avantaj da sağladık. Her iki takım da iyi mücadele etti. Biz daha az hata yaptık ve maçın sonunda kazandık. Teknik ekibi ve oyuncuları kutluyorum. Kalan maçlarda Balıkesir Büyükşehir Belediyespor'a da başarılar diliyorum.’’ dedi.

Sedat Ali Karagülle ise: “İlk yarı şanssız kaybettiğimiz maçın rövanşında kazanarak başlamak istedik. Maçın başından sonuna kadar iyi mücadele ederek iyi bir galibiyet elde ettik. Takım arkadaşlarımı tebrik ediyorum.’’ dedi.

Maç: Türkiye Basketbol Ligi 16. Hafta Karşılaşması

Salon: TEKSÜT Kara Ali Acar Spor Salonu, Bandırma

Hakemler: Sami Özel, Onur Sönmez, Candemir Tabak

Periyotlar: 1P: 23-14 2P: 24-22 3P: 16-18 4P: 19-21 MS: 82-75

Bandırma Kırmızı BK: Ercan Osmani 24 sayı, 14 ribaund; Eray Akyüz 21 sayı, 7 asist; Sedat Karagülle 19 sayı, 2 asist; Sadık Kabaca 9 sayı, 5 ribaund; Hakan Sayılı 6 sayı, 8 ribaund; Önder Atun 2 sayı, 1 asist; Atakan Erdek 1 sayı, 3 asist

Balıkesir BŞB: Mert Konuk 15 sayı, 1 asist; Emre Tanışan 14 sayı, 4 ribaund; Gökhan Aydın 13 sayı, 2 ribaund; Myles Mack 11 sayı, 8 asist; Berkay Genç 9 sayı, 3 ribaund; Mertcan Solkol 6 sayı, 2 ribaund; İsmail Çevik 4 sayı, 8 ribaund; Marvin Jefferson 2 sayı, 7 ribaund; Fatih Kızılca 1 sayı, 1 ribaund