Dünya Engelliler Günü’nde 18 Mart Spor Salonunda oynanan maçı Boğazgücü 62 – 49’luk skorla galip geldi.

Maça Dilara, Mehmet Arpak, Mehmet Barış; Davut ve Yasin 5’iyle başlayan Boğazgücü, rakibi karşısında ilk hücumda sayı buldu. Hızlı hücuma çıkan Boğazgücü’nden Yasin sportmenlik dışı faulle durduruldu. Yasin faul atışlarından sayı kaydedemedi. Zaman zaman tempolu geçen ilk periyotta Boğazgücü 6 – 0’lık bir seri yakaladı. Aksaray ilk sayısını serbest atışla buldu. İlk periyodun 5. dakikası geçildiğinde 10 – 4 önde olan Boğazgücü’ydü. Periyodun sonuna doğru sayılar bulan Boğazgücü ilk periyodu 22 – 11 önde geçti. İyi savunma yapan ve rakibini 11 sayıda tutan Boğazgücü göz doldurdu.

İkinci periyoda misafir takım Aksaray sayı ile başladı. Hücumlardan boş dönen Boğazgücü, 2. periyodun ilk üç dakikası geçildiğinde ilk sayısını buldu (24 – 17). İkinci periyotta duran Çanakkale ekibi sayı bulmada zorlandı. Rakip takım farkı eritmeye başladı. Bu dakikadan sonra ikinci periyodun son 5 dakikasına girildiğinde Boğazgücü, sayılar bulup farkın kapanmasını engelledi ve devreyi 32 – 23 önde bitirdi.



Üçüncü periyoda da iyi başlayan Çanakkale ekibi Yasin’le fast – break’ler bularak farkı açmaya çalışsa da Aksaray ekibi direnç göstererek farkın açılmasını önledi ve farkı 6 sayıya indirdi (42 – 36). Karşılıklı atılan sayılarla Boğazgücü üçüncü periyodu 45 – 37 önde bitirdi.

Son periyoda girildiğinde 68 Aksaray arka arkaya bulduğu sayılarla farkı eritti. Çanakkale Boğazgücü, Yasin ve Mehmet Arpak’la direnç göstererek farkı tekrar 13 sayıya çıkardı (56 – 43). Maçın sonunu da iyi oynayan Boğazgücü maçtan 62 – 49 galip geldi.

Dünya Engelliler Günü olması dolayısıyla da tribünleri dolduran taraftarlar Boğazgücü’nü bando eşliğinde maç sonuna kadar destekledi. Çanakkale Boğazgücü’nde Mehmet Arpak 17, Yasin 21 sayıyla oynadı. Rakip takım 68 Aksaray’da Uğur 18 sayıyla en skorer oyuncu oldu.

Ayrıca Dünya Engelliler günü olması sebebi ile Dabakoğlu Tesislerinde sabah kahvaltısı yapıldı.