25.11.2017 tarihinde oynanan Halk Enerji TED Ankara Kolejliler – Karesi Spor TBL maçında, müsabakanın birinci yardımcı hakemi Orhan Çağrı Hekimoğlu tarafından sürekli olarak takımımız aleyhine herhangi bir karşılaşmada olamayacak kadar çok sayıda ve karşılaşmanın sonucuna doğrudan etki eder nitelikte hatalı kararlar verildiği düşüncesindeyiz. Her ne kadar müsabakanın baş hakemi kararlarıyla bu hataları kapatmaya çalışmış ise de, yardımcı hakem son saniyede dahi müsabakanın sonucuna etki eden hatalarını sürdürmüştür.

Müsabakadan bir hafta önce oynanan Karesi Spor – Türk Telekom basketbol müsabakasından sonra, maçı Türk Telekom’un kazanması üzerine, ev sahibi takım tarafından sosyal medyada başlatılan ve basında da yer bulan “Maçın Yıldızı Hakem” şeklindeki açıklamaların, müsabakanın genç hakemi üzerinde olumsuz etki yarattığı kanaatindeyiz.

Kulüplerin ciddi anlamda bütçelerle, önemli yatırımlar yaptığı Türkiye Basketbol Liginde, tüm maçlara bu tarz basit ve ucuz manipülasyonlardan etkilenmeyecek hakemlerin atanması önem arz etmekte olup, genç hakemlerin Türk basketboluna kazandırılmasının önemli olduğunu düşünmekle beraber, bir hakemin taşıması gereken temel nitelikleri henüz kazanamamış olan hakemlerin, belki daha alt liglerde deneyim kazanıp olgunlaşmadan bu seviyedeki maçlarda görevlendirilmesini doğru bulmadığımızı belirtmek istiyoruz.

Kulüp olarak hata yapan sporcular nasıl antrenörleri tarafından oyundan çıkartılarak dinlendiriliyor,  hatanın tekrarı halinde uyarılıyor ve diğer tedbirler alınıyor ise, Merkez Hakem Kurulundan da hata yapan hakemlerle ilgili olarak aynı yaklaşımı beklediğimizi belirtmek istiyoruz.

Tüm bu nedenlerle, önümüzdeki süreçte hakem atamaları konusunda daha dikkatli ve özenli olunması gerektiğine inanıyoruz.
 
TED ANKARA KOLEJLİLER SPOR KULÜBÜ