TOFAŞ Basketbol Takımı, 7Days EuroCup TOP16 turu 1. hafta mücadelesinde İspanyol temsilcisi Unicaja Malaga’yı 84-82 mağlup ederek H Grubu’na galibiyetle başladı.

7Days EuroCup TOP16 turu H Grubu 1. haftasında TOFAŞ, evinde Unicaja Malaga’yı konuk etti. Nilüfer TOFAŞ Spor Salonu’nda oynanan mücadeleye Berk Uğurlu, Tarik Phillip, Matt Lojeski, DJ White, Devin Williams beşiyle başlayan Bursa ekibi, ilk basketini Devin Williams ile buldu. Rakibin dış atışları karşısında DJ White, Matt Lojeski ve Tarik Phillip’in sayılarıyla 5. dakikayı 14-9 önde geçen Mavi Yeşilliler, Tarik Phillip’in üçlüğüyle skoru 17-13 yaptı. İspanyol temsilcisi bulduğu sayılarla durumu 17-17 eşitlerken, ev sahibi takım DJ White’ın basket-faulüyle 22-20 yeniden üstünlüğü sağladı. Tarik Phillip ile bir üçlük daha bulan TOFAŞ, ilk çeyreği 26-22 önde kapattı.

İkinci periyoda da Muhsin Yaşar’ın orta mesafeli basketiyle başlayan TOFAŞ Basketbol Takımı, rakibin üç sayılık basketlerine engel olamayınca 11. dakika içinde 28-30 geriye düştü. Berkan Durmaz’ın pota altı basketiyle durumu eşitleyen (30-30) Bursa temsilcisi, Barış Ermiş ve Berkan Durmaz’ın skor katkısıyla 14.30’da 36-35 öne geçti. Rakibin sayılarına Matt Lojeski ve Berk Uğurlu ile karşılık veren Mavi Yeşilli takım, 17. dakikada durumu bir kez daha eşitledi: 42-42. Devin Williams’ın serbest atışlarıyla 44-42 üstünlük sağlayan DJ White ve Devin Williams’ın basketleriyle soyunma odasına 48-44 önde girdi.

Üçüncü çeyreğe Matt Lojeski’nin sayılarıyla hızlı bir başlangıç yapan TOFAŞ, Muhsin Yaşar ve Muhaymin Mustafa’nın basketleriyle 24. dakikada skoru 57-52 yaptı. Unicaja Malaga 25.30’da 57-57 öne geçse de Tarik Phillip’in serbest atışlarıyla yeniden üstünlüğü sağlayan ev sahibi takım, Devin Williams, Barış Ermiş ve Tarik Phillip’in elinden bulduğu sayılarla 27. dakikada 5 sayılık farkı yakaladı: 63-58. Devin Williams, Berkan Durmaz ve Matt Lojeski’nin basketleri 29. dakikada farkı bu kez 8’e (69-61) çıkarırken, Matt Lojeski’nin sayısıyla TOFAŞ son çeyreğe 71-63 önde girdi.

Dördüncü periyodun başında da Devin Williams’ın smacıyla farkı 10 sayıya (73-63) çıkaran TOFAŞ Basketbol Takımı, Tarik Phillip-Devin Williams ikilisinin skor katkısıyla farkı çift hanelerde tuttu: 76-66. Berk Uğurlu üç sayılık basketi sonrası hızlı hücum sayısıyla skoru 81-70 yaparken, konuk ekip bulduğu sayılarla bitime 2.19 kala farkı 3’e çekti: 81-78. Unicaja Malaga yakaladığı 12-0’lık seri ile bitime 44 saniye kala 81-82 üstünlüğü sağlarken, Berk Uğurlu’nun şık basketiyle yeniden öne geçen TOFAŞ, son hücumu iyi savundu ve Devin Williams’ın serbest atışıyla parkeden 84-82 galip ayrıldı.

Unicaja Malaga karşısında TOFAŞ’ta Tarik Phillip 17 sayı-Devin Williams 15 sayıyla en skorer isimler olurken, kaptan Sammy Mejia sakatlığı nedeniyle kadroda yer almadı. Maçın son çeyreğinde hamstringinden sakatlanan Matt Lojeski ise karşılaşmanın kalan süresinde görev yapamazken, Lojeski’nin durumu yarın çekilecek MR sonrası belli olacak.

TOFAŞ Basketbol Takımı, 7Days Eurocup TOP16 turunda sıradaki maçını 15 Ocak Çarşamba günü deplasmanda Morabanc Andorra ile yapacak. Mavi Yeşilliler, ING Basketbol Süper Ligi’nde ise 12 Ocak Pazar günü Frutti Extra Bursaspor’u ağırlayacak. Nilüfer TOFAŞ Spor Salonu’ndaki maç saat 17.30’da başlayacak.

INFERNO DANS EKİBİ RENK KATTI

Bursalı basketbol severler, Tofaş-Unicaja Malaga maçında da Mavi Yeşillilere coşkulu bir destek verdi. Nilüfer TOFAŞ Spor Salonu’nu büyük ölçüde dolduran taraftarlar, maç sonu galibiyet sevincini oyuncularla birlikte kutlarken, Inferno Bursa dans ekibi de nefes kesen gösterileriyle geceye renk kattı. Öte yandan ‘FIAT Şanslı Köşe’nin bu maçtaki misafirleri Seyfettin Oflaz ve Arda Oflaz oldu. Oflaz ailesine devre arasında Palivor Çiftliği’nden ikramlarda bulunulurken, karşılaşmanın devre arasında gerçekleştirilen yeni çekilişi ise 147 bin 818 şanslı numarasıyla Kaan Özgörür kazandı. Özgörür, imzalı TOFAŞ formasının yanında hem Kahvaltı Kulübü’nden hediye çeki kazandı, hem de 12 Ocak Pazar günü oynanacak “TOFAŞ-Frutti Extra Bursaspor” ING Basketbol Süper Ligi karşılaşmasını dilediği bir kişiyle birlikte saha içerisindeki özel koltukta izleme hakkı elde etti.