ING Basketbol Süper Ligi 15. hafta maçında TEKSÜT Bandırma BK, İstanbul’da konuk olduğu Darüşşafaka Tekfen’e 96-88 mağlup oldu. Bu sonuçla Yeşil-Beyazlılar, Ligin ilk devresini 9 galibiyet ve 6 mağlubiyet ile 6. sırada tamamladı.

TEKSÜT Bandırma BK karşılaşmaya Jaime Smith, Şehmus Hazer, Tyler Kalinoski, Ian Hummer ve Emanuel Terry beşi ile başladı. Mücadeleye hızlı başlayan taraf konuk ekip TEKSÜT Bandırma BK oldu. Mücadelenin ilk bölümünde Emanuel Terry ve Ian Hummer ile sayılar üreten Yeşil-Beyazlılar 0-10’lık bir seri yakaladı. İlk çeyreğin 5. Dakikasını Jaime Smith ve Tyler Kalinoski’nin sayıları ile 7-12 önde geçen TEKSÜT Bandırma BK, ilk çeyreği de 15-26 önde bitirdi.

İkinci çeyreğe her iki takım da hücumlarda bulduğu hızlı sayılarla başladı. Hücumlarda Gary Browne ve Bonzie Colson ile sayılar üreten ev sahibi ekibe Jaime Smith ve Omar Prewitt ile cevap veren TEKSÜT Bandırma BK 15. dakikayı 30-34 önde geçti. Bandırma ekibi kalan bölümde Jaime Smith ile hücumda etkili bir performans gösterince soyunma odasına da 41-48 önde girdi.

İkinci yarıya iyi başlayan taraf bu kez ev sahibi ekip Darüşşafaka Tekfen oldu. Bandırma ekibi hücumlarda Omar Prewitt ve Jaime Smith ile sayılar bulurken 25. dakikayı 56-59 önde geçti. Kalan bölümde Darüşşafaka Tekfen hücumda ve savunmada biraz daha aktif oynayınca, Yeşil-Beyazlılar son çeyreğe 73-67 geride girdi.

Final çeyreğine TEKSÜT Bandırma BK Omar Prewitt ve Rıdvan Öncel’in sayıları ile başladı. Yeşil-Beyazlılar hücumda Tyler Kalinoski’nin sayıları ile üstünlüğünü bırakmazken 35. dakikayı da 80-81 önde geçti. Kalan bölümde hücumdalarda kolay top kayıpları yapan TEKSÜT Bandırma BK, karşılaşmadan da 96-88 mağlubiyetle ayrıldı.

Geçtiğimiz hafta Türkiye Kupası’na katılmayı garantileyen TEKSÜT Bandırma BK, bu sonuçla Ligin ilk devresini 9 galibiyet ve 6 mağlubiyet ile 6. sırada tamamladı.

TEKSÜT Bandırma BK, ING Basketbol Süper Ligi 16. hafta karşılaşmasında İzmir’de 11 Ocak Cumartesi günü saat 17.30’da Tivibu Spor 2’den canlı olarak yayınlanacak mücadelede Pınar Karşıyaka’ya konuk olacak.



TEKSÜT Bandırma BK Başantrenörü Hakan Demir: ‘‘Rakip Takımın sert savunması, bizi oyun disiplininden kopardı.’’

Mücadeleyi değerlendiren TEKSÜT Bandırma BK Başantrenörü Hakan Demir şunları söyledi: ‘‘İlk yarısını iyi oynadığımız maçın üçüncü periyodunda, Darüşşafaka Tekfen’in sert oyunu bizi oyun disiplininden çıkardı. Dolayısıyla üçüncü çeyrekte maçın içerisinde kalmamıza rağmen çok sayı yedik. Maçın sonunda bitime dakika kalaya kadar yine maçın içerisinde kaldık ancak rakip takımın yaptığı sert savunmaya bizim top kayıpları ile cevap vermemiz maçı kaybetmemize sebep oldu. Darüşşafaka Tekfen’i tebrik ederim.’’ dedi.

Maç: ING Basketbol Süper Ligi 15. Hafta Karşılaşması

Salon: Ayhan Şahenk Spor Salonu, İstanbul

Hakemler: Mehmet Keseratar, Can Mavisu, Ali Köseoğlu

Periyotlar: 1P: 15-26 2P: 26-22 3P: 32-19 4P: 23-21 MS: 96-88

Darüşşafaka Tekfen: Gary Browne 15 sayı, 8 asist; Jonathan Hamilton 2 sayı, 2 ribaund; Doron Lamb 9 sayı, 3 asist; Jarrod Jones 15 sayı, 4 ribaund; Kartal Özmızrak 1 sayı; Mahir Ağva 4 sayı, 2 ribaund; Berk Demir 11 sayı, 6 ribaund; Doğuş Özdemiroğlu 7 sayı, 1 ribaund; Sinan Güler 12 sayı, 4 asist; Bonzie Colson 20 sayı, 6 ribaund

TEKSÜT Bandırma BK: Jaime Smith 23 sayı, 10 asist; Şehmus Hazer 7 sayı, 3 ribaund; Tyler Kalinoski 14 sayı, 4 asist; Emanuel Terry 8 sayı, 6 ribaund; Ian Hummer 5 sayı, 6 ribaund; Omar Prewitt 22 sayı, 6 ribaund; Furkan Haltalı 3 sayı; Rıdvan Öncel 6 sayı; Alperen Şengün 2 ribaund