Bahçeşehir Koleji, ING Basketbol Süper Ligi’nin 15. Haftasında Akatlar Spor ve Kültür Kompleksi’nde Türk Telekom’u ağırladı. Ligde son iki maçında hanesine galibiyet yazdıran Bahçeşehir Koleji, boyalı alanda problem yaşadığı maçtan 87 – 72’lik skorla mağlup ayrılarak bu sezon ligdeki 11. yenilgisini aldı.

Bahçeşehir Koleji mücadeleye Trae Golden, Mangok Mathiang, Altan Erol, Dwight Hardy ve JaJuan Johnson; konuk ekip Türk Telekom ise Nick Johnson, RJ Hunter, Metin Türen, Moustapha Fall ve TJ Campbell beşiyle başladı.

Maça Moustapha Fall’un boyalı alandaki etkin oyunuyla başlayan Türk Telekom, ilk beş dakikayı 17 – 10’la önde geçti. Bahçeşehir Koleji, periyodun ikinci bölümünde de savunmada aksamaya devam edince maçın ilk dörtte birlik bölümü konuk ekibin 28 – 19 üstünlüğüyle geçildi.

Türk Telekom, ikinci çeyreğe de hem hücum hem de savunmada oldukça etkili başlayıp skoru 41 – 26’ya getirince, devrenin bitimine 5 dakika 56 saniye kala Bahçeşehir Koleji molası geldi.

Bahçeşehir Koleji moladan 6 – 2’lik bir seriyle döndü ve devrenin bitimine 4 dakika 5 saniye kala bu kez de Türk Telekom molası geldi. Molanın ardından Trae Golden ve Mangok Mathiang’la farkı biraz daha eriten ve 6’ya kadar indiren Bahçeşehir Koleji, rakibini devrenin sonuna 1 dakika 45 saniye kala bir kez daha mola almaya zorladı. Türk Telekom, moladan 6 – 0’lık bir seriyle döndü ve soyunma odasına 52 – 40’lık üstünlükle giden taraf oldu.


İkinci yarıya Moustapha Fall’un hücumda, RJ Hunter’ın ise savunmadaki etkinliğiyle başlayan Türk Telekom, üçüncü çeyreğin ortasında gelen televizyon molasına 62 – 46 önde girdi. Bahçeşehir Koleji’nin hücumdaki problemleri çeyreğin ikinci bölümünde de devam edince maçın son dörtte birlik bölümüne 69 – 53’lük Türk Telekom üstünlüğüyle gidildi.

Bahçeşehir Koleji, maçın son dörtte birlik bölümünde savunma sertliğini artırarak rakibine yaklaşmaya çalışsa da Türk Telekom, elinde bulundurduğu avantajı korudu ve sahadan 87 – 72’lik skorla galip ayrılan taraf oldu. Bahçeşehir Koleji bu sonuçla beraber ING Basketbol Süper Ligi’ndeki 11. mağlubiyetini aldı.

Bahçeşehir Koleji adına müsabakanın en skorer isimleri 16 sayıyla Dwight Hardy (2 ribaunt, 1 asist), 15 sayıyla Cameron Clark (8 ribaunt, 3 asist) ve 14 sayıyla Trae Golden (4 ribaunt, 2 asist) oldu.

Bahçeşehir Koleji, FIBA Europe Cup ikinci tur L Grubu 3. Hafta maçında 8 Ocak Çarşamba günü Pınar Karşıyaka’yı ağırlayacak.