Sezonun ilk maçında deplasmanda mağlup olan Boğazgücü Engelliler evinde oynadığı İskenderun Engelliler maçını da kaybetti.



Maçın ilk hücumunda sayı bulan İskenderun’a Boğazgücü Mehmet Barış ile cevap verdi. İlk 5 dakika karşılıklı basketlerle geçildi (6-6). İlk periyodun bitimine 5 dk. 39 sn kala ev sahibi takım öne geçti. Bu dakikadan sonra misafir ekip arka arkaya bulduğu basketlerle öne geçti ve ilk periyodu 21 – 11 önde geçen taraf oldu.

İkinci periyoda basketle başlayan ev sahibi ekibe misafir takım 3 sayılık basketle cevap verdi. Maçın başından beri bulduğu sayılarla farkı 15 sayıya kadar çıkaran misafir ekip ikinci periyotta da etkili oyunu ile göz doldurdu. Boğazgücü geriden gelerek farkı eritmeye çalışsa da ilk yarıyı 32- 20 geride kapadı.

Üçüncü periyotta da karşılıklı atılan basketlerle tempo giderek arttı. Periyodun 5. dakikasından sonra sayılar bulan İskenderun ekibi bu periyodu da 42 – 31 önde geçmeyi bildi.

Son periyoda sayılarla başlayan ev sahibi farkı 6 sayıya kadar indirdi (36 – 42). Bu periyotta direnç gösteren Boğazgücü son 5 dakikada farkı 4 sayıya kadar indirdi (44 – 48). Maçın bitimine 2 dk 23 sn kala fark 3 sayıya kadar indi. Maçın sonlarını iyi oynayan İskenderun ekibi maçı söküp almasını bildi (52 – 60).



Boğazgücü maçın başından beri attığı isabetsiz şutlar ve top kayıplarıyla birlikte bireysel hatalarında öne çıkması neticesinde evinde rakibine boyun eğmiş oldu.