FIBA Europe Cup D Grubu son hafta mücadelesinde Bahçeşehir Koleji, evinde Romanya temsilcisi CSU Sibiu'yu ağırladı. Geçtiğimiz hafta CSM Oradea deplasmanında aldığı galibiyetle gruptan çıkmayı garantileyen Bahçeşehir Koleji, ay – yıldızlı bayrak ve tişörtlerle Akatlar Spor Salonu’na adeta akın eden izleyicisi önünde mücadeleden 80 – 71’lik skorla galip ayrılarak grubunu lider tamamladı. 



Bahçeşehir Koleji mücadeleye Cameron Clark, Altan Erol, Dwight Hardy, Mangok Mathiang, London Perrantes; konuk ekip CSU Sibiu ise Jordan Chatman, Randal Falker, Isaiah Philmore, Lucas Tohatan, Rolland Torok beşiyle başladı.

İki ekip de mücadeleye dengeli başlarken ilk beş dakikalık bölüm konuk ekibin 12 – 11’lik üstünlüğüyle geçildi. Çeyreğin son iki dakikalık bölümünde yüksek tempoyla birlikte skor üretimi arttı ve maçın ilk dörtte birlik bölümü 24 – 24 eşitlikle geçildi.

Bahçeşehir Koleji ikinci çeyreğe 6 – 0’lık bir seriyle başlayıp skorda 30 – 24 öne geçince devrenin bitimine 6 dakika 45 saniye kala CSU Sibiu molası geldi. Konuk ekip moladan 10 – 5’lik seriyle dönünce devrenin bitimine 4 dakika 30 saniye kala bu kez de Bahçeşehir Koleji mola aldı.

Bahçeşehir Koleji devrenin son bölümünde oyunun kontrolünü tamamen ele geçirdi ve soyunma odasına 48 – 39’luk üstünlükle gitti.


İkinci yarıya iki ekip de skor üretmekte güçlük çekerek başlarken ilk beş dakikalık bölüm Bahçeşehir Koleji’nin 52 – 44’lük üstünlüğüyle geçildi. Çeyreğin kalan kısmında iki takım da dengeli bir oyun ortaya koydu ve maçın son dörtte birlik bölümüne 60 – 53’lük Bahçeşehir Koleji üstünlüğüyle girildi.

Bahçeşehir Koleji son çeyreğe iyi başladı ve farkı bir ara çift hanelere kadar çıkardı ancak ribaunt ve savunma kanadında yaşanan problemler yüzünden 6 dakika 48 saniye kala Zafer Aktaş molası geldi (66 – 58). Maçın son bölümünde konuk ekip farkı bir ara 3 sayıya kadar indirse de Bahçeşehir Koleji müsabakadan 80 – 71 galip ayrıldı ve grubundan lider çıktı.

Bahçeşehir Koleji adına mücadelenin en skorer isimleri 20 sayıyla Trae Golden (3 asist, 2 ribaunt), 15 sayıyla Cameron Clark (3 asist, 3 ribaunt) ve 12 sayıyla JaJuan Johnson (5 ribaunt, 1 asist) oldu.

Bahçeşehir Koleji, bir sonraki maçına ING Basketbol Süper Ligi 10. Haftası kapsamında 30 Kasım Cumartesi günü TekSüt Bandırma BK deplasmanında çıkacak.