TOFAŞ Basketbol Takımı, ING Basketbol Süper Ligi 9. haftasında sahasında Beşiktaş Sompo Sigorta’yı son çeyrekteki iyi oyunuyla 86-80 mağlup ederek ligdeki 7. galibiyetine ulaştı.


 
ING Basketbol Süper Ligi 9. hafta mücadelesinde TOFAŞ, Beşiktaş Sompo Sigorta’yı ağırladı. Nilüfer TOFAŞ Spor Salonu’nda oynanan maça Berk Uğurlu, Tarik Phillip, Matt Lojeski, Berkan Durmaz, Devin Williams beşiyle başlayan Bursa ekibi, ilk basketini Devin Williams ile buldu. Tarik Phillip’in üçlüğüyle skoru 5-6 yapan Mavi Yeşilliler, Berk Uğurlu’nun serbest atışları sonrası 6. dakikada Matt Lojeski’nin orta mesafeli basketiyle 11-10 öne geçti. Berkan Durmaz ve Barış Ermiş’in elinden sayılar bulan ev sahibi takım, ilk çeyreği 16-21 geride kapattı.

İkinci çeyreğe Muhaymin Mustafa’nın üçlüğüyle başlayan TOFAŞ Basketbol Takımı, Berk Uğurlu ve Barış Ermiş’in sayılarıyla 15. dakikada yeniden üstünlüğü sağladı: 28-27. Konuk ekip, 9-0’lık seri bularak 16. dakika içerisinde skoru 28-36 yaparken, bu seriye Tarik Phillip’in serbest atışları son verdi.  Devin Williams ve Matt Lojeski’nin skor katkısıyla farkın açılmasına izin vermeyen TOFAŞ, soyunma odasına 38-42 geride girdi.

Üçüncü çeyreğin başında rakibin sayılarına Muhsin Yaşar ve Tarik Phillip ile karşılık veren TOFAŞ Basketbol Takımı, Berk Uğurlu’nun üçlüğüyle 26. dakikada farkı 3’e (52-55) indirdi. DJ White’ın üçlüğü skoru 55-55 eşitlerken, ev sahibi takım çeyreğin kalan bölümünde Matt Lojeski, DJ White, Muhsin Yaşar ve Tarik Phillip’in elinden sayılar bulsa da son periyoda önde giren taraf 61-63’lük skorla Beşiktaş oldu.

Dördüncü çeyreğin başında Matt Lojeski ile skoru eşitleyip, Berk Uğurlu’nun üçlüğüyle 66-63 üstünlüğü sağlayan TOFAŞ, Devin Williams’ın skor katkısıyla bitime 6.15 kala 6 sayılık farkı (74-68) yakaladı. Kalan bölümde hata yapmayan Mavi Yeşilliler, DJ White, Matt Lojeski ve Tarik Phillip’in basketleriyle parkeden 86-80 galip ayrıldı.

Kaptan Sammy Mejia’nın sakatlığı nedeniyle forma giymediği mücadelede TOFAŞ’ta ABD’li oyunculardan Tarik Phillip, 22 sayı-4 ribaund-4 asist ile takımın bu maçtaki en skorer ismi oldu. Devin Williams’tan 15 sayı gelirken; Berk Uğurlu 13 sayı; Matt Lojeski ile 10 sayı üretti.

TOFAŞ Basketbol Takımı, ligin 10. haftasında 30 Kasım Cumartesi günü deplasmanda Darüşşafaka Tekfen ile karşı karşıya gelecek. Ayhan Şahenk Spor Salonu’ndaki maç saat 17.30’da başlayacak.

PALİVOR ÇİFTLİĞİ’NDEN HEDİYE ÇEKİ

‘FIAT Şanslı Köşe’nin Tofaş-Beşiktaş maçındaki misafirleri Yasin Yılmaz ve Nebahat Yılmaz oldu. Şanslı koltuğun bu maçtaki sahiplerine devre arasında Palivor Çiftliği’nden ikramlarda bulunulurken, karşılaşmanın devre arasında gerçekleştirilen yeni çekilişi ise 858 bin 71 şanslı numarasıyla Güven Özer kazandı. Özer, imzalı TOFAŞ formasının yanında hem Palivor Çiftliği’nden hediye çeki kazandı, hem de 7 Aralık 2019 tarihinde oynanacak TOFAŞ-Pınar Karşıyaka ING Basketbol Süper Ligi karşılaşmasını dilediği bir kişiyle birlikte saha içerisindeki özel koltukta izleme hakkı elde etti. Öte yandan 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle TOFAŞ-Beşiktaş karşılaşmasını öğretmenler ücretsiz izledi.