Fenerbahçe Öznur Kablo Kadın Basketbol Takımı, Herbalife Nutrition Kadınlar Basketbol Süper Ligi’nin üçüncü haftasında Hatay Büyükşehir Belediyespor’u konuk etti. Fenerbahçe, mücadeleden 62-59 galip ayrıldı.

Fenerbahçe Öznur Kablo maça; Elizabeth Williams, Olcay Çakır Turgut, Sevgi Uzun, Tuğçe Canıtez ve Alina Iagupova beşiyle başladı.

İlk çeyreğe 7-0’lık seriyle başlayan taraf konuk ekip olurken; Fenerbahçe Öznur Kablo Lapena’nın molasından Olcay Çakır Turgut’un sayılarıyla döndü. Son üç dakikaya 6-16 geride giren Fenerbahçe, Kiah Tokes ve Ayşe Cora ile farkı 4 sayıya kadar kadar düşürdü ve çeyreğin sonucunu belirledi (14-18).

İkinci çeyreğe Olcay’ın sayısıyla başlayan Fenerbahçe Öznur Kablo, Hatay’ın 5-0’lık serisine engel olamayınca fark da 6 sayıya çıktı (18-23). Alina Iagupova’nın turnikesiyle skora ortak olan Fenerbahçe, Elizabeth Williams ile farkı 1’e indirdi (22-23) ve soyunma odasına 27-32 geride gitti.

Üçüncü çeyreğe Elizabeth Williams’ın sayılarıyla başlayan Fenerbahçe, Alina Iagupova’nın üçlüğüyle skoru 32-32’de eşitledi. Williams ile öne geçen Fenerbahçe Öznur Kablo skor avantajını eline almayı başardı (34-32). Bu bölümde etkili bir oyun sergileyerek rakibin direncini kıran Fenerbahçe, çeyreği 42-38 önde tamamladı.

Fenerbahçe Öznur Kablo, son 10 dakikalık bölüme Olcay’ın üç sayılık isabetiyle başladı. Esra Ural Topuz ile farkı 7 sayıya kadar çıkaran Fenerbahçe Öznur Kablo, rakibe mola aldırdı. Moladan Zandalasini’nin basketleriyle dönen Fenerbahçe, Kiah Stokes ile farkı maç boyunca ilk kez çift hanelere çıkardı (58-47). Hatay Büyükşehir Belediyespor, 4-0’lık bir seri yakalasa da Fenerbahçe Öznur Kablo etkili hücum organizasyonları üreterek farkın kapanmasına izin vermedi (60-53). Son bölüme skor avantajı elinde giren Fenerbahçe Öznur Kablo, mücadeleden 62-59 galip ayrıldı ve ligde 3’te 3 yaptı.